ELÄMÄ TÄÄLLÄ/SIELLÄ VIDEOPROJEKTI 

Sisältö saatavissa pian 

Millaista on asua täällä ja siellä ? 

Videoprojektimme kerää yhteen eri ikäisten Suomessa syntyneiden sekä Suomeen lapsena, teini-ikäisenä tai aikuisena muuttaneiden Lähi-Itä /SWANA taustaisten henkilöiden elämäntarinoita. Millaista on kasvaa Suomessa monikulttuurisen taustan kanssa? Kuinka käsittää oma identiteetti ja navigoida erilaisten yhteenkuuluvuuden tunteiden kanssa? Millaista on muuttaa Suomeen SWANA alueilta? Millaiselta suomalainen yhteiskunta näyttää ja millaiselta se tuntuu? Kuinka samaistua omaan historialliseen perintöönsä ja kuvitella mahdollisia tulevaisuuksia? 

Katso haastattelumme oppiaksesi miltä tuntuu olla samaan aikaan osa useampaa erilaista yhteisöä, elää erilaisten elämäntapojen kanssa yhdessä sekä niiden välillä, eli toisin sanoen elää täällä ja siellä. 

VIDEOPROJEKTI TIIMI 

Nimeni on Caroline Wallis ja olen videoprojektin ohjaaja. Vartuin Ranskassa englantia puhuvassa perheessä, jonka juuret ulottuvat Englantiin, Uuteen-Seelantiin, Irlantiin sekä Tanskaan. Lapsena pohdin usein eroavaisuuksia oman sekä ystävieni perheiden välillä. Päätin opiskella antropologiaa ja oppia lisää yhteiskuntien monimuotoisuudesta sekä erilaisista tavoista nähdä maailmaa. Päätavoitteeni on löytää elämänkertoja ja elämäntarinoita, tutkia subjektiivisuuksia, kuinka ne muodostuvat ja kuinka ne muuttuvat. Asuin Suomessa hieman yli kolme vuotta ja olen kolmen lapsen äiti.  

 Nimeni on Rose-Marie Kivijärvi ja olen projektin tekninen avustaja. Ammatillinen taustani on dokumenttielokuvissa sekä opetuksessa. Valmistuin maisteriksi vuonna 2010 Lontoon Goldsmiths Collegesta visuaalisesta antropologiasta. Elokuviani on näytetty eri festivaaleilla sekä tv-kanavilla. Ehkä suomalais-iranialaisen taustani vuoksi, erilaiset monimuotoisuutta, syrjimistä ja osallistamista käsittelevät kysymykset ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen syntynyt Iranissa, asunut Singaporessa ja käynyt kouluni Suomessa, ennen lähtöäni opiskelemaan ja työskentelemään ulkomaille, Britanniaan, Ugandaan, Iraniin, ja jälleen takaisin Suomeen.